Ministarstvo prosvete dodelilo Svetosavske nagrade

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Ministarstvo prosvete nagradilo je u četvrtak u Beogradu Svetosavskim nagradama pojedince i ustanove zaslužne za poseban doprinos razvoju vaspitanja i obrazovanja tokom 2010. u Srbiji.

Dobitnicima Svetosavskih nagrada prestižno priznanje je uručio ministar prosvete Žarko Obradović, ističući da je nagrađivanjem kvalitetnog rada poslata poruka da je kvalitet nešto što Srbiji treba, kao i da bez obrazovanja nema budućnosti.

Svetosavsku nagradu za kvalitetan rad i doprinos poboljšanju obrazovnog sistema Srbije dobili su profesor istorije u Prvoj beogradskoj gimnaziji Mihajlo Ćulum, koga su za nagradu predložili sami učenici.

Nagradu je dobila predškolska ustanova "Paša i Nataša", predškolska ustanova "Bambi" iz Kule, Osnovna škola "Đorđe Natošević" iz Novog sada, kao i profesor Osnovne škole "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca Toplica Petrović.

Svečanom plaketom i zlatnikom nagrađeni su i učenik sedmog razreda Osnovne škole "Jovan Kursula" iz Varvarina Nemanja Divnić, Ekonomsko-trgovinska škola iz Prištine, sa sedištem u Lapljem Selu, Tehnička škola iz Valjeva i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Pogledajte još