Đoković preko Federera do finala

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0 (7:6, 7:5, 6:4).

Ovo je bio 20. međusobni meč dvojice tenisera i sedma pobeda Đokovića. Meč polufinala trajao je 179 minuta.

U prvom setu teniseri su bili izjednačeni i do kraja ovog dela igre svako je osvajao gem na svoj servis. U taj-breku Đoković je poveo sa 4:2, dobio sa 7:3 i ovaj deo igre završio za 57. minuta.

U drugom setu je bilo uzbudljivije, jer je Federer vrlo brzo oduzeo servis protivniku i poveo sa 2:1, a posle toga i sa 5:2. Kada se činilo da će Švajcarac lagano završiti set, Đoković je osvojio pet gemova za redom.

U trećem setu teniser Srbije poveo je sa 4:2, Federer smanjio na 4:3 i izjednačio na 4:4. Đoković je poveo sa 5:4 i zatim servirao za meč. Švajcarac je u poslednjem gemu uspeo da izjednači na 40:40, međutim, posle toga Đoković je iskoristio naredne dve lopte došao do finala.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Španac David Ferer - sedmi nosilac na turniru i Britanac Endi Marej - peti nosilac na turniru.

Posle meča Đoković je istakao da je u meču morao da iskoristi svoje šanse.

"Imao sam pad u drugom setu. Vodio sam, a onda je Federer preokrenuo rezultat. Ne znam šta bi se dogodilo da je dobio taj set i kako bi se meč dalje razvijao", rekao je Đoković posle meča.

On je istakao da je zadovoljstvo igrati u Areni u Melburnu, jer od prvog meča ima podršku navijača.

Đoković je naglasio da prvo želi da pogleda meč polufinala između Ferera i Mareja, a onda da razmišlja o finalu.

"Sve je moguće. Važno je da verujem u sebe", rekao je Đoković koji će u Melburnu igrati svoje četvrto finale gren slem turnira.

Pogledajte još