Operativne radnje po prijavi Mitrovića

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Inspektori Uprave kriminalističke policije Beograda "preduzimaju potrebne operativne radnje" po krivičnoj prijavi vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, saopšteno je u četvrtak iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Kako se navodi, inspektori postupaju "na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva radi rasvetljavanja sumnji za pokušaj ubistva od strane nepoznatog izvršioca navedenih u krivičnoj prijavi Mitrovića".

"U toku je prikupljanje medicinske dokumentacije koja prati njegovo lečenje, kao i obavljanje informativnih razgovora sa osobama čiji iskazi treba da omoguće sagledavanje realnih i tačnih činjenica vezanih za navode iz podnete krivične prijave", piše u saopštenju.

Portparolka Pinka Tatjana Vojtehovski rekla je danas agenciji Beta da je Mitrović podneo krivične prijave protiv više neimenovanih osoba zbog sumnje da su kontinuirano pokušavale da ga otruju. Pink je saopštio u sredu uveče da su u krvi vlasnika Pink medija grupe Mitrovića nađeni otrovi i ocenio da sada policija i tužilaštvo treba da utvrde ko stoji iza pokušaja trovanja.

Kako je navedeno, toksikološko istraživanje obavljeno u Nemačkoj pokazalo je prisustvo arsenika, benzena, izotopa olova i nekih radioaktivnih supstanci u krvi Mitrovića, kao i da su u njegov organizam kontinuirano unošeni oko šest meseci.

Pogledajte još