Za petak, 28. januar 2011. godine

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili neuspelim pregovorima vlade i sindikalnih organizacija u prosveti, pobedi Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom u Melburnu kao i političkim i ekonomskim temama.

BLIC - Željko "Mitrović sumnja da su ga trovali svastika i pašenog", o sumnjama vlasnika kompanije "Pink", koje ispituje policija. "Svađa demokrata i G17 zbog Gorenja", o nesuglasicama u vladi zbog visokihg subvencija za radna mesta u fabrici Gorenja u Zaječaru. "Đoković: Osvojiću Melburn i pokoriti planetu", o pobedi Novaka Đokovića u meču sa Federerom.

VEČERNJE NOVOSTI - "Tomica podnosi ostavku", list saznaje da će otići ministar zdravlja Srbije. "Novi savez sa Tadićem", najavljuje zvaničnik SPS-a i ministar Milutin Mrkonjić. "Milijarde dinara za greške države", o odštetama koje je Srbija platila za izgubljene sporove.

DANAS - "Vlada stopirala predlog Mlađana Dinkića za subvencije Gorenju za otvaranje fabrike u Zaječaru", list prenosi da vlada nije odobrila subvencije od 10.000 evra po radnom mestu. "Đoković u Melburnu pobedio Federera", o pobedi srpskog tenisera. "Većina škola u generalnom štrajku", posle neuspelih pregovora sindikata i vlade.

POLITIKA - O proslavi prosvetnog dana Srbije, dana Svetog Save, "Molitve u zavičaju sveca prosvetitelja". "Tači sa poljujanim kredibilitetom pravi vladu", o tome ko će ući u novu kosovsku vladu. "Profesori ne odustaju, ali ni vlada", o štrajku u školama.

bbl/dar

Pogledajte još