Prosinečki: Disciplina na treningu i van njega

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je još rano za ocene o kvalitetu igre beogradskog tima pod njegovim vođstvom, bez obzira na tri pobede na isto toliko utakmica na pripremama u Crnoj Gori.

"Rezultat me na pripremama ne zanima. Vidim da svi hvale, ali za mene je najvažnije da nema povređenih i da svi hoće da rade i budu disciplinovani, na treningu i van njega", istakao je Prosinečki za sajt Zvezde.

"To je osnova, a mi smo još na osnovnom delu priprema i ne možemo ništa da zaključujemo. To ćemo moći tek kada se šampionat završi, negde tamo u maju. Tada ćemo podvući crtu. Sada treba da radimo", dodao je.

Novi trener crveno-belih je kazao i da je zadovoljan učinjenim na pripremama u Budvi, jer je njegova ekipa značajno podigla nivo fizičke spreme. Učinak igrača pojedinačno nije želeo da komentariše.

"Sve što sam imao rekao sam momcima. Ne bih preko medija hvalio ni kudio. Neke stvari su samo za svlačionicu. Moja kompletna i trenutna mišljenja o igračima videćete na osnovu minutaže i tu ne može ništa da se sakrije. Uvek će igrati najbolji", rekao je.

Prosinečki je, ipak, ponovio da ekipi nedostaje štoper.

"Tržište nije veliko zimi, posebno kad ne planirate da potrošite milione. Dakle, radi se na štoperu i mislim da će to brzo biti rešeno. Treba nam taj igrač, to sam rekao sto puta", naveo je Prosinečki.

Zvezda će drugi deo priprema imati u turskoj Antaliji.

"Imamo pet pripremnih mečeva. Želim da se ekipa uigra. Smanjivaćemo broj onih koji dobijaju šansu shodno kvalitetu. Želim najboljih 11, odnosno sa klupom najboljih 18 ili 20. To je ekipa koja treba da iznese Zvezdine ambicije i ciljeve. A oni se dobro znaju", naglasio je Prosinečki.

Pogledajte još