Stojke: Nije problem ako me Pižon neće

Srbija ponovo bez Vladimira Stojkovića, golmana koji je dugo bio važna karika u najboljem nacionalnom timu.

Selektor Vladimir Petrović odlučio je da i drugi meč za redom, sada protiv Izraela, ukaže poverenje Bojanu Jorgačeviću, jasno stavljajući do znanja da je smena na golu Orlova sada već sasvim izvesna stvar.

Dovoljno, dakle, razloga da pozovemo čoveka kome je reprezentacija godinama bila najveći oslonac...

Dugo ste bili broj jedan, da li vas brine činjenica da ni u drugoj proveri pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nećete biti na spisku selektora Petrovića?

- Iskreno, nisam mnogo razmišljao o tome – kaže Vladimir Stojković za "Sport". - Na selektoru je da izabere, a što se mene tiče, da me nikada više ne bude na spisku, poštovaću njegov izbor.

Da li ste razgovarali sa selektorom?

- Ne...Čovek ima pravo da sastavlja tim onako kako misli da je najbolje.
(old_image)
Nije tajna, selektor i saradnici žele mir u reprezentaciji. N
aime, posle svega što je obeležilo naše gostovanje u Đenovi, prekid i poraz službenim rezultatom od Italije, odnosno napad na vas i autobus reprezentacije od strane navijača Crvene zvezde, odlučeno je da se pronađe alternativa kako se ne bi ponovile ružne scene iz susreta sa Estonijom i Italijom...

- Ne znam šta bih vam rekao... Jedino da ponovim, izbor je na selektoru. Njegova je poslednja. I to poštujem.

Posle svega ispada da ste najzad pronašli sreću na klupskom planu a ostali bez zadovoljstva koje pruža učešće u najboljem nacionalnom timu?

- Utakmice u dresu reprezentacije svima mnogo znače, tako i meni. Nema druge nego da nastavim da naporno radim a za ostalo se pita selektor. Lično, nemam problem zbog toga što me sada nema na spisku.

Hoće li ista reakcija biti i martu, ukoliko vas selektor i tada “zaboravi”...

- Daleko je mart, ne samo za mene. Do susreta sa Severnom Irskom i Estonijom sve nas očekuje mnogo treninga i utakmica...U fudbalu u jednom danu sve može da se promeni – zaključio je Vladimir Stojković.

Podrška Jorgačevića!

Koliko je Vladimir Stojković veliki u trenucima kada ga nema među odabranima, govori i podatak da “hvali kolegu Jorgačevića”.

- Dobar je golman, želim mu sve najbolje – kaže Stojković.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još