Rezolucije SE prilika koju ne treba prokockati

STRAZBUR, 28. januar 2011. (Beta) - Parlamentarna skupština Saveta Evrope ima snage da utiče na organizacije koje mogu sprovesti istragu povodom navoda iz rezolucije o trgovini organima na Kosovu, budući da su ta i druge rezolucije imale veliki publicitet, ocenio je šef delegacije Srbije u PS SE Dragoljub Mićunović.

U razgovoru za agenciju Beta Mićunović je rekao da je ovonedeljno zasedanje PS SE, na kojem su usvojene rezolucija Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i još tri rezolucije o zemljama bivše Jugoslavije, izuzetno značajno za Srbiju kao šansa koja ne sme da se prokocka.

"Bilo je veoma važno da Martijev izveštaj dobije punu podršku koju je dobio. Time se crno bela slika o Srbima, jedinim lošim momcima, menja. Mnoge stvari zahtevaju automatski preispitivanja i to je jedna od najboljih poruka što se Srbije tiče koju ona ne sme da prokocka, već vrlo smireno i racionalno da prihvati tu novu činjenicu i da učestvuje u otkrivanju zločina", rekao je Mićunović.

Šef delegacije Srbije u Strazburu je rekao da u poslednjih desetak godina otkada je u PS SE, nijedno zasedanje "nije bilo tako nabijeno važnim odlukama koje su izazvale veliku političku pozornost".

Pogledajte još