Akcije aerodroma na berzi od 7. februara

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze donela je u petak rešenje o prijemu akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na A listing srpskog tržišta kapitala.

Kapital Aerodroma [AERO] podeljen je na 34,28 miliona vlasničkih hartija a na Berzi će se tim akcijama trgovati kontinuiranim metodom. Nominalna vrednost akcije Aerodroma je 600 dinara.

Indikativna cena za prvu trgovinu 7. februara utvrđena je na 641 dinar. Ta cena je određena u visini obračunske vrednosti akcija iskazane prema usvojenom korigovanom finansijskom izveštaju izdavaoca sa stanjem na dan 1. januara 2010.

Osnovni kapital "Nikole Tesle" je iskazan kroz 34.289.350 običnih akcija pojedinčane nominalne vrednosti 600 dinara po kojoj će akcije biti podeljene u skladu sa Zakonom o pravu na besplatnu podelu akcija i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije.

Većinski vlasnik Aerodroma je Republika Srbija u čijem posedu je 28,5 miliona akcija, odnosno 83,15 odsto beogradskog preduzeća. Sledi Akcionarski fond sa udelom u vlasništvu Aerodroma od 0,08 odsto.

Pogledajte još