Biznis baza − 28. novembra

Šesti međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza 2007", na kojem će se predstaviti 270 izlagača, održaće se na Beogradskom sajmu od 28. novembra do 1. decembra. 

- Sajam preduzetništva ima za cilj podsticaj razvoja preduzetništva, predstavljanje ponude proizvoda i usluga malih i srednjih preduzeća iz svih oblasti, prezentaciju ponude javnog sektora, institucija, banaka i velikih sistema malim i srednjim predizećima, kako bi se ostvarila bolja saradnja malog, srednjeg i krupnog biznisa u Srbiji - rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor "Beogradskog sajma" Anđelko Trpković. Na sajmu će učestvovati grupe i pojedinačna mala i srednja preduzeća, ali i velike institucije i kompanije. 

Među njima biće Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Agencija za privredne registre, Nacionalna služba za zapošljavanje i razna regionalna udruženja privrednika, banke, marketinške, konsultantske, izdavačke kuće, udruženja pronalazača, fakulteti i naučni instituti.

- U Srbiji je ukupno registrovano 300.000 preduzeća i preduzetnika, od čega su 90.000 mala i srednja preduzeća koja upošljavaju 60 odsto svih zaposlenih - podsetio je direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Dejan Jovanović. On je saopštio da će, u okviru sajma, biti organizovan konkurs za najoriginalniju inovatorsku ideju preduzetnika, a da će nagrađeni, pored simbolične novčane nagrade, dobiti i preporuku za dodelu novih "start-ap" kredita, koji će biti odobreni za 2008. godinu. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još