Uroš Ćosić se vratio u Zvezdu

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Uprava Crvene zvezde popunila je upraženjeno mesto na poziciji štopera dovođenjem člana moskovskog CSKA Uroša Ćosića, rekao je agenciji Beta sportski direktor beogradskog kluba Ivan Adžić

"Zadovoljni smo što smo u klub vratili Zvezdino dete i kvalitetnog igrača, pa makar i na pozajmicu. Uroš je, nažalost, Zvezdu napustio pre dolaska sadašnjeg rukovodstva, ali smo se zato potrudili da se u nju vrati i ostvari svoj dečački san. Verujemo da će Uroš doneti kvalitet u poslednju liniju Zvezdinog tima", rekao je Adžić Beti.

Ćosić, koji je ponikao u Zvezdi, ali je u Moskvu otišao direktno iz omladinske škole, u Beogradu će igrati na pozajmici do kraja sezone.

"Bio sam spreman na sve samo da dodjem u svoju Zvezdu. Moj san sada postaje stvarnost i odužiću se svima. I navijačima i ljudima iz kluba koji su me vratili. Dres prvog tima je uvek bio san, a sada je predamnom žestok rad i nametanje (treneru) Robertu Prosinečkom", rekao je Ćosić za klupski sajt.

"Ne moram da se uklapam, jer pratim svaki dan preko medija šta se dešava u mojoj Zvezdi i mislim da ću lako postati deo tih momaka. Verujte da jedva čekam da stignem u Beograd", dodao je Ćosić, koji je još u Moskvi, a u Beograd će stići sutra.

Prvi trening imaće u nedelju ujutru, a 1. februara krenuće na drugi deo priprema Zvezde u tursku Antaliju.

Odlazak sada 18-godišnjeg Ćosića iz Zvezde podigao je veliku buru u javnosti zbog koje je uprava kluba pokrenula i internu istragu.

Sam fudbaler je izjavljivao da je crveno-bele napustio zbog sukoba sa tadašnjom upravom koja mu nije ponudila ne samo profesionalni ugovor već ni stipendiju.

Mediji su kao glavne krivce za odlazak Ćosića imenovali bivšeg sportskog direktora Zvezde Iliju Ivića i menadžera kluba Stevana Stojanovića.

Ćosić je član mlade reprezentacije Srbije, a strani mediji pisali su i da su za njega zainteresovani i mnogi veliki evropski klubovi, medju kojima i Mančester junajted.

Pogledajte još