Tomica Milosavljević podneo ostavku

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević podneo je u petak neopozivu ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, duboko ličnih razloga.

"Moj politički i javni angažman ostaje nepromenjen: član sam G17 plus i član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, a do maja 2012. godine u Izvršnom odboru Svetske zdravstvene organizacije predstavljam evropski region i Srbiju", istakao je Milosavljević na pres konferenciji.

On je naveo da je u svakom od kako se izrazio formalnih mandata sebi postavljao isti cilj - vraćanje poljuljanog i povređenog dostojanstva građana i pacijenata, i svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

"Za taj cilj sam se trudio da radim najbolje i najviše što umem i mogu, i verujem da je to činio i najveći broj mojih saradnika. Nažalost, bile su to godine u kojima je sve važnija postajala medijska slika o nečemu, nego činjenice i rezultati. I pored toga danas je vidljivo koliko je zdravstveni sistem uređeniji i održiv", kazao je Milosavljević.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja posle izjave Milosavljevića o ostavci.

Pogledajte još