Protest bivših radnika Zastave elektro

RAČA, 28. januara 2011. (Beta) - Oko 200 bivših radnika fabrike Zastava elektro iz Rače održali su protest ispred sedišta firme u zgradi skupštine opštine jer im nisu isplaćena zaostala dugovanja od oko 40 miliona dinara.

Poverenik Saveza samostalnih sindikata u Rači Tomislav Veljković je rekao agenciji Beta da radnici izražavaju sumnju u legalnost prodaje imovine Zastave elektro koja je preostala nakon što je firmu kupila južnokorejska Jura prilikom druge privatizacije fabrike.

"Prodajom preostale imovine trebalo je da se do Nove godine namire dugovanja prema 285 radnika, što se nije dogodilo, a reč je o neisplaćenim dnevnicama za rad u inostranstvu i nepovezanom stažu u trajanju od pet meseci", istakao je Veljković.

On je naveo da je 307 bivših radnika Zastave elektro 5. januara predalo prijavu lokalnom MUP-u protiv vd direktora firme u restruktuisanju Sonje Veselinović koju terete za neregularnu prodaju preostale imovine.

"Sumnjamo da je 15 tona otpadne bakarne žice otkupila jedna jagodinska firma po 10 puta nižoj ceni, pa je prema našim saznanjima prihodovano umesto pet miliona dinara svega 400.000", rekao je Veljković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.