MAMA, UBIĆE NAS: Nikolina Pišek preživela odmor iz pakla

Voditeljka Nikolina Pišek neće pamtiti po lepom letovanje na Braču. Kako tvrdi, ona i članovi njene porodice su izbačeni na ulici iz vile i pokradeni. Za sve optužuje vlasnika vile.

- Uredno smo sklopili ugovor s agencijom i platili pola iznosa unapred, ni ne sluteći da ćemo biti isterani, poniženi i pokradeni - rekla je Nikolina za "Slobodnu Dalmaciju":

- Tog prvog dana nas je dočekao R. G. (vlasnik vile) i zamolio nas da mu u gotovini damo ostatak novca kao i depozit od tri hiljade evra u slučaju štete, iako je bilo rečeno da će depozit biti dve hiljade. Sve smo mu to uredno dali na ruke. Mila majko, što je potom usledilo... Taj čovek nam je svaki dan počeo dolaziti sa različitim izgovorima koji su se najčešće odnosili na radove u kući. Znao je da ostane i po 45 minuta, šta je radio i gde je sve ulazio, ne znamo. Potom je postao toliko slobodan da mi je govorio: "Što si umorna, loše izgledaš, jesi li tulumarila?", a Vidoju je dobacivao: "Smorila te porodica? Imam ja neke Brazilke u Beogradu koje mogu da te razonode". Čak mi je rekao da sam pogrešno namestila traku za vežbanje pa da će morati naplatiti depozit. Vrhunac svega je bio kad smo videli da je cela vila prekrivena kamerama, što znači da je mogao da prati svaki naš korak. Jednog dana kad smo bili na bazenu prijateljica i ja smo prekrili kameru, jer ako sam već toliko platila, imam pravo da se možda skinem u toples, zašto bi on to gledao... Možda ga je to razbesnelo, ne znam. Uprkos našim pritužbama agenciji, dobili smo šturi odgovor kako je R. G. specifična osoba. Nisu nam se niti javljali na pozive te večeri kad se sve odigravalo - navela je voditeljka.

Vidoje je tada imao sastanak sa advokatom, a Nikolina je bila sa ostatkom porodice na večeri. Međutim, kako tvrdi, kada su se vratili u vilu, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje.

- Tu nam je obezbeđenje reklo da su angažovani od strane R. G. i da nemamo prava da uđemo. Pali su povišeni tonovi, deca su bila jako prepadnuta. U jednom trenutku Vidoje je uspeo da zaobiđe pripadnike obezbeđenja i uđe na zadnji ulaz kako bi izneo naše stvari. Vrata su bila poluotvorena, a kad je ušao osetio je da ga neko šutira i obara na pod, R. G. mu je sedeo na leđima dok je njegova supruga vikala: "Četnička ku*va koja puši srpski k.... neće ući u moju kuću ni za 15 života". Strašno nešto! Zvala sam policiju koja je stigla nakon 15 minuta. No, ubrzo sam po njihovom ponašanju shvatila kako poznaju članove obezbeđenja i samog R.G. te da od njih neće biti nikakve koristi. Rekli su da je to privatno vlasništvo i da nas ne mogu pustiti. Deca su počela vikati: "Mama, hoćemo li umreti, ubiće nas"... Vidoje je potresen izašao, samo sam mu rekla neka vodi klince u Split kako zna i ume. Članovi obezbeđenja su pred policijom rekli da sada može ući samo jedna osoba da pokupi stvari. Ušla je prijateljica, sva u šoku, kasnije i moja kći Hana. Meni nisu dali. Preko makadama su vukle kofere do auta trpeći verbalne uvrede od strane R.G. i supruge mu. Čak su im isključili klimu, a bilo je te večeri pakleno vruće. Hana je bila loše, psihički i fizički. Malo pre pet joj je pozlilo i pala je u nesvest, a supružnici nisu čak dozvolili bolničarima da je unesu u vozila Hitne pomoći, nego je moj prijatelj nekako ušao i na silu je onesvešćenu uveo u svoje vozilo i odvezao u bolnicu - priča Nikolina i nastavlja:

- Kasnije mi je Hana rekla kako je čula vlasnicu da govori: "Ova glupača će se onesvestiti, ako budemo zvali Hitnu ovo će potrajati do jutra". Policajci su samo slegli ramenima, čak su mi rekli da će me prijaviti radi napada na službeno lice koji se nije dogodio. Na moje tvrdnje kako je ovo smišljena pljačka i organizovani kriminal od strane agencije i R. G., ništa nisu odgovarali. U jednom trenutku R.G. je krenuo nasrtati na mene govoreći: "Ku*vo četnička, preskočiću ogradu i rastrgaću te. Jedva su uspeli da ga zaustave. Kad su nam napokon dozvolili da odemo sa stvarima, a nije bilo onih najvrednijih, vikali su za nama: "Sad dižemo rampu i ima da se gubite odavde"! Vrhunac svega je bio kad je sutradan Vidoje samoinicijativno otišao u policiju kako bi prijavio R.G. i njegovu suprugu zbog razbojničke krađe, napada i govora mržnje, ali je tamo zadržan 24 sata kao strani državljanin, iako većinu godine provodi u Hrvatskoj i ima unajmljenu kuću u Zagrebu kod B. P. R.G. ga je, naime, prijavio za pretnje, u policiji je rekao da mu je Vidoje govorio kako će mu prebiti ženu, srušiti kuću, otkiniti glavu, što naravno nije istina - rekla je Nikolina za "Slobodnu Dalmaciju".

Vlasnik vile R.G. negira krivicu.

- Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zapretili. Uvek se trudim oko gostiju, nikada pre, ponavljam, nikada ni sa kim nisam imao problema. Pa osam ljudi je dva dana čistilo nakon njih. Morali smo kupovati nove stvari. Da su se držali kućnog reda i da nisu pretili, nikada do toga ne bi došlo. Agenciji je bilo prijavljeno da će doći s dva pomeranca, a imali su četiri psa i toga afričkoga ježa koji je usmrdeo čitavu sobu. Ti psi su skakali u bazen i spavali su u krevetima, premda je to bilo zabranjeno kućnim redom. Uveče smo promenili brave na vratima i sprečili im ulaz jer smo se bojali da će sve uništiti. Kasnije smo im uz pratnju policije dali da iznesu stvari. Ma ništa nismo ni pipnuli, nikakvo zlato, novac, ništa. Ostavili smo sve kako smo našli da oni mogu izneti - rekao je R.G.

Izvor: Telegraf/Slobodna Dalmacija
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još