Devenport impresioniran brzinom u odgovaranju na Upitnik

BEOGRAD, 29. januara 2011. (Beta) - Ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport izjavio je da je impresioniran brzinom kojom je Vlada Srbije odgovorila na Upitnik EU, kao i Akcionim planom srpske vlade.

"Slažem se s ocenom da će 2011. biti veoma značajna za proces evropskih integracija... Impresioniran sam brzinom kojom je Vlada Srbije odgovorila na Upitnik EU, ali što je jos znacajnije, impresioniran sam Akcionim planom koji je osmisljen da bi se sprovele preporuke Komisije", rekao je Devenport u intervjuu za vikend izdanje lista Danas.

On je kazao da je "Unija veoma aktivna i na vrlo konkretan način podržava ambicije Srbije" i kao primer naveo da se trenutno u Srbiji sprovodi oko 500 projekata u vrednosti od gotovo 600 miliona evra.

"Britanska vlada će takođe nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU. Značajne odluke biće donete krajem 2011, i nadam se da će Srbija dotad rešiti otvorena pitanja, kako bi dobila dobre vesti", dodao je.

U prvom intervjuu za srpske medije od kako je stupio na dužnost, novi britanski ambasador je ocenio da usaglašena rezolucija Srbije i Evropske unije o Kosovu otvara vrata za nove šanse i da britanska vlada snažno podržava početak dijaloga Beograda i Prištine.

Pogledajte još