TRAŽIO JE DA SE SKINEM GOLA: Lidija Vukićević otkrila da su je glumačke legende spasile sramote!

Zanosna Lidija Vukićević mami uzdahe muškaraca i u zrelim godinama. Prošlo je preko 30 godina uspešne karijere, ali fatalna crnka prkosi godinama fantastičnim izgledom.

Lidija je svoj filmski debi imala u legendarnom filmu "Žikina dinastija" u kom je delila scene sa glumačkim legendama poput Gidre Bojanića, Marka Todorovića i mladog Nikole Koja.

Iako je film postao jedan od najpopularniji svih vremena na ovim prostorima, snimanje nije bilo tako lako:

- Prve suze zbog posla pustila sam za vreme snimanja "Žikine dinastije". Te davne 1985. godine dobila sam ulogu Lilike. Bilo mi je baš teško jer reditelj Zoran Čalić nije verovao u mene. Sve vreme je bio nezadovoljan i ljut. Problem je bio u tome što je želeo da me skine jer je zamislio da u jednoj sceni budem skroz gola. Nisam to želela jer sam smatrala da nema opravdanja za tako nešto. Veliku podršku u tim trenucima pružio mi je Dragomir Gidra Bojanić, koji me je zaštitio od reditelja i nije dozvolio da me skine. Osim njega, u tim za mene teškim i stresnim momentima podršku su mi pružili i Jelena Žigon i moj veliki prijatelj Milan Štrljić - kaže Lidija i nastavlja sa još jednom anegdotom:

- Snimali smo film "Razvod na određeno vreme", u kojem sam igrala prostitutku Soju. Bata i ja smo imali zajedničku scenu u jednoj hotelskoj sobi, a ja sam bila u halterima i brusu. Direktor fotografije je od mene zatražio da se skinem skroz gola, a ja sam mu rekla da nema šanse. On mi je na to odbrusio: "Vi mlade glumice sve nešto nećete da se skinete." U tom trenutku umešao se Bata i stao u moju odbranu, pa smo nastavili sa snimanjem te scene - objašnjava glumica i dodaje da je to bio početak velikog prijateljstva sa Batom.

Izvor: Republika.rs
Foto: lidijavukicevic/Instagram

Pogledajte još