Murinjo želi da se vrati u Englesku

BEOGRAD, 30. januara 2011. (Beta) - Trener Real Madrida Žoze Murinjo rekao je da će se vratiti u engleski fudbal "pre nego što to mnogi očekuju".

Murinjo,koji je u svađi sa generalnim direktorom Reala Horheom Valdanom, rekao je da želi da se vrati u Premijer ligu, u kojoj je sa mnogo uspeha vodio Čelsi, pre nego što je napustio Stamford Bridž 2007. godine.

"Važno je da smo ja i moja porodica zadovoljni. Volim engleski fudbal, a moja porodica voli Englesku. Uvek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Premijer ligu, a možda će taj dan doći pre nego što to svi očekuju", rekao je Murinjo za Sandej Miror.

Murinjo je letos preuzeo Real Madrid, nakon što je sa Interom osvojio tri trofeja - prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona.

Portugalac je od 2004. do 2007. godine trenirao Čelsi, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, dva Liga kupa i po jedan FA kup I Komjuniti Šild.

On je rekao da nije bio iznenađen odlaskom iz Čelsija.

"Nikada nisam gajio iluzije. Shvatio sam kakva je ličnost (vlasnik Čelsija) Roman Abramovič i kakvo je ponašanje ljudi oko njega. Znao sam da taj posao neću raditi 10 godina", rekao je on.

"Moj posao je bio da pružim tom čoveku ono što želi - pobedu. Zbog toga sam znao da ću, pre ili kasnije, završiti boravak u Londonu, pošto se mnogo stvari tada dešavalo oko mene", dodao je Murinjo.

Murinjo je u karijeri trenirao još Benfiku, Leiriju i Porto, sa kojim je 2004. godine osvojio Ligu šampiona

Pogledajte još