Marej ponovo Škot!

LONDON, 30. januar 2011. (FoNet) - Britanski teniser Endi Marej tvrdi da ga u Velikoj Britaniji kada pobeđuje nazivaju Britancem, a kada gubi Škotom, što se pokazalo i posle današnjeg poraza protiv Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je londonski Gardijan konstantovao da "po treći put Škot nije mogao da osvoji ni set u finalu jednog gren slem turnira".

Đoković je pobedio sa 6-4, 6-2, 6-3, a Gardijan piše da je dvadesettrogodišnji Marej srpskom igraču "predao njegovu drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije za dva sata i 39 minuta istinski bednog tenisa".

Gardijan ocenjuje da je Mari bio trom, da je slabo servirao i da mu je nedostajala odlučnost koja ga je dovela do finala, javlja AP.

Tabloid San piše da je cela Britanija mnogo očekivala od meča, nadajući se da će biti svedoci "Marijeve magije i sjajnog finala".

Marej je prethodna dva finala gren slem turnira izgubio od Švajcarca Rodžera Federera - 2008. godine na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država i lane u Melburnu.

Pogledajte još