Tagoe i Vukić potpisali za Partizan

BEOGRAD, 31. januara 2011. (Beta) - Novi fudbaleri Partizana, Prins Tagoe i povratnik Zvonimir Vukić, rekli su da su spremni za pripreme, a predsednik kluba Dragan Đurić rekao je da će do kraja prelaznog roka dovesti još jednog igrača.

Reprezentativac Gane, napadač Tagoe bio je do sada u nemačkom Hofenhajmu, a rekao je da je došao da bi više igrao.

"Čuo sam mnogo dobrih stvari o Partizanu. Biću u potpunosti posvećen osvajanju titule. Normalno sam trenirao u prethodnom period iako nisam igrao. Neće biti nikakvih problema da se priključim pripremama", kazao je Tagoe.

"Glavni razlog mog dolaska je redovno igranje. To je važno za svakog igrača, a ne sedenje na klupi. Partizan ima bogatu istoriju i igranje u crno-belom dresu biće mi boljitak u karijeri", rekao je Tagoe.

On je došao na šestomesečnu pozajmicu, a Partizan ima mogućnost da na kraju sezone otkupi njegov ugovor na još dve godine.

U Srbiji igra još jedan reprezentativac Gane - Li Adi u Crvenoj zvezdi. Tagoe je rekao da se još nisu čuli, ali da namerava da stupi sa njim u kontakt.

Vukiću će ovo biti treći boravak u Partizanu, a bez kluba je od februara prošle godine.

"Srećan sam zbog novog povratka u Partizan. Bitno mi je da pokažem da sam dobar fudbaler i da osvojimo titulu. Dobro poznajem igrače i trenera i verujem da ću se brzo uklopiti. Trenirao sam nekoliko meseci i mislim da će još mesec dana priprema biti sasvim dovoljno za početak", rekao je Vukić.

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da su ovo dva "značajna pojačanja".

"U pitanju su pravi igrači i to potvrdjuje da imamo ozbiljne ambicije da osvojimo duplu krunu. Sa njima ćemo biti još jači. Do kraja prelaznog roka biće verovatno još jedno pojačanje", rekao je Đurić.

On je istakao da dolazak napadača ne znači da Kleo odlazi. Za Moreiru je rekao da je on "završena priča" za Partizan.

Pogledajte još