MINISTAR OTKRIO DA SRPSKI ZDRAVSTVENI SISTEM SPREMNO DOČEKUJE JESEN: Kapaciteti se povećavaju, kupujemo novu opremu za laboratorije, zapošljavamo nove ljude

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da se povećavaju kapaciteti laboratorija za testiranje na virus korona, zbog građana koji imaju simptome, ali i onih koji žele da se testiraju na lični zahtev.

Kapaciteti se povećavaju kako bismo spremnije dočekali jesen, kada može da dođe do ukrštanja virusa gripa i korone, ali i kako bi se izašlo u susret ljudima koji žele da se testiraju na lični zahtev uglavnom zbog putovanja.

- Sada pokušavamo da izađemo u susret ljudima koji se testiraju na lični zahtev zbog putovanja - rekao je Lončar i naglasio da prioritet prilikom testiranja imaju građani koji imaju simptome i čija klinička slika zahteva testiranje.

Navodi da se kupuje nova oprema za laboratorije, zapošljavaju novi ljudi i da će se sa tom praksom nastaviti i dalje.

U Beogradu je povećan broj punktova gde građani mogu obaviti testiranje na lični zahtev. To su Institut Torlak, Gradski zavod za javno zdravlje, Institut Batut, Zavod za biocide, mobilni kontejner iza Urgentnog centar KCS.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još