Martins u Birmingemu, Rasing poslao ponudu za Žigića

BIRMINGEM, 31. januara 2011. (Beta-AP) - Nigerijski fudbaler Obafemi Martins prešao je iz Rubina iz Kazanja na šestomesečnu pozajmicu u Birmingem siti.

Martins je u julu 2010. godine iz nemačkog Volfsburga prešao u Rubin, a za ruski klub odigrao je 12 utakmica i postigao dva gola.

Martins, koji je prethodno igrao za Inter i Njukasl, treće je pojačanje Birmingema u januarskom prelaskom roku, posle Dejvida Bentlija i Kurtisa Dejvisa.

Španski mediji preneli su da je Rasing iz Santandera poslao ponudu od 5,1 miliona funti za napadača Birmingema Nikolu Žigića.

Reprezentativac Srbije nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Birmingema, a dolazak Martinsa će dodatno otežati njegov položaj.

Mediji su prethodno naveli da bi Rasing doveo Žigića na pozajmicu, ali španski list AS preneo je da je klub iz Santandera poslao 5,1 miliona funti za napadača.

Žigić je letos iz Valensije prešao u Birmingem, a njegov bivši klub Rasing želi da ga angažuje pre kraja januarskog prelaznog roka.

Takođe, mediji su preneli da je Rasing zainteresovan i za dovođenje napadača reprezentacije Srbije Milana Jovanovića, za koga nema mesta u timu Liverpula.

Pogledajte još