PRAVILNO NANOŠENJE PARFEMA: Četiri mesta na telu ne trpe jake mirise

Nanošenje parfema je poput trešnje na šlagu kada se ujutru spremite za aktivnosti koje su pred vama. Ko ne voli da miirše zavodljivo ili osvežavajuće i time započne dan? To bi trebalo da uraditi čak iako iz kuće izlazite samo kako biste obavili kupovinu, ili idete da prošetate. Zašto da ne? I tako jedna mala stvar će uticati na poboljšanje raspoloženja.

Sada kada smo rešili to, podsećamo vas i da nikako ne treba da preterujete sa nanošenjem parfema. Manje je više, pogotovo kada je u pitanju vaš omiljeni parfem. Zapamtite to!

Nemojte ga ni stavljati svuda, već na samo odabrana mesta – podlaktice, vrat i na unutrašnjost kolena.

Ali, postoje mesta na koja nikako ne bi trebalo da prskate vaš omiljeni miris.

Evo na šta mislimo:

Kosa

Ne, ovo nije dobra ideja. Parfemi na bazi alkohola mogu da je isuši. Umesto toga, naprskajte parfem na četku i prođite njom, kroz kosu.

Šake

Jedan od najčešćih mesta za nanošenje parfema je na unutrašnjost zgloba ruke, ali stručnjaci tvrde da to nije dobro. Osim što parfem nikada ne bi trebao trljati rukom o ruku, alkohol koji sadrži mogao bi da iziritira ovo osteljivo područje. Uz to, ako šakama prođete blizu očiju i one dođu u kontakt s parfemom, moglo bi da se pojavi crvenilo.

Ispod pazuha

Ako spadate u onu grupu ljudi koja nakon dezodoransa stavi i malo parfema ispod pazuha, prestanite to da radite. Interakcija između parfema i znojnih žlezda pazuha može rezultirati svrabom i peckanjem.

Genitalije

Baš kao i ispod pazuha, prskanje parfema u blizini intimnih područa može da isuši kožu. Kod žena nanošenje parfema u ovoj regiji može potencijalno da nadražiti vaginu i uzrokuje upalu, svrab i bol.

Kako da vam parfem duže traje?

Pazite gde držite parfem

Umesto da vam parfem bude na dohvat ruke, izložen na polici, trebalo bi da ga sklonite na neko tamno i hladno mesto.

Citrusne note brže ispare

Ne traje svaki parfem isto, niti sve mirisne note imaju isti intenzitet. Parfemi koji imaju teže i bogatije note će duže trajati. Takođe, gledajte da vaš parfem sadrži više eteričnih ulja i mirisnih esencija u odnosu na vodu jer ćete uz samo par kapi mirisati ceo dan.

Hidrirajte kožu

Nanesite na kožu neku neutralnu hidrantnu kremu sačekajte da je koža upije, pa tek onda stavite omiljeni parfem.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još