REŠITE SE POMORANDŽINE KORE: Šest namirnica tope celulit neverovatnom brzinom

Loš izbor hrane je u velikoj meri zaslužan za gomilanje masnih naslaga i pojavu celulita. Promenite loše navike i celulit će nestati.

Zbog toga je požejno da izbegavate sve što se smatra "lošom", odnosno nezdravom hranom. Tu spadaju: alkoholna i gazirana pića, previše kafa, transmasti, slatkiši i šećer, previše slana i začinjenja jela, peciva, proizvodi od belog brašna, masna hrana i prženo meso. Drugim rečima, sve što goji dovodi do pojave celulita.

Što se tiče posebnih režima ishrane, dostupne su brojne anticelulit dijete, ali znajte da držanje dijete od 7, 10 pa čak i mesec dana neće dugoročno dati rezultate. Potrebno promeniti način ishrane iz korena i voditi zdrav način života.

Dakle, vama nikakva dijeta za 7 dana neće otkloniti celulit niti pomoći ukoliko ne korigujete celokupnu ishranu. Već smo naveli koja je to hrana koju treba izbegavati, a sada ćemo da Vas upoznamo sa namirnicama koje će vam drastično pomoći u borbi protiv celulita:

Obična voda

Voda je napitak zlata vredan koji je svima dostupan. Ona hidrira kožu, pomaže u izbacivanju toksina iz tela i ubrzava metabolizam. Pijte namanje 8 čaša vode dnevno, a ako ste fizički dosta aktivni – bar 10.

Čajevi

Svi čajevi su dobrodošli, a posebno zeleni čaj koji je neprikosnoven jer deluje kao antioksidans i pomaže u regulisanju probave.

Seme lana

Grickajte lanene pločice ili konzumirajte seme lana uz dorčak. Omega masne kiseline koje se nalaze u njemu će podstaći veću proizvodnju kolagena što će učiniti Vašu kožu jačom i otpornijom.

Losos

Rečeno je da izbegavate transmasti, ali zdrave masti morate unositi zbog celokupnog zdravlja vašeg organizma. Najbolji primer zdrave masti su masne ribe, a posebno se izdvaja losos koji sadrži pregršt korisnih nutrijenata.

Ljute papričice

Ljute papričice, čili i feferoni će značajno ubrzati metabolizam i pomoći u izbacivanju otrova iz organizma, pa ako volite ljuto ovo može biti sjajna vest za vas.

Integralne žitarice

Integralne žitarice su nezaobilazne u anticelulit ishrani jer su hranljive, zdrave i držaće vas dugo sitim.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još