Prosinečki "otkrio" Mijailovića

Odluka trenera Crvene zvezde da u Crnoj Gori ukaže poverenje četvorici omladinaca ne samo što je donela potvrdu kvaliteta pozvanih mladića Dmitrovića, Mijailovića i braće Srnić, već je klubu uštedela novac.

Jer ono što je Srđan Mijailović (18) pokazao tokom treninga i kroz tri meča bilo je dovoljno da se sam promoviše u kandidata na mestu zadnjeg veznog i da se bukvalno otkaže kupovina Marija Božića iz Slovana.

Vižljastog vezistu, odlične tehnike, dobrog pregleda igre i jakog udarca, odlikuju snažna volja i mirnoća.

 - Zadovoljan sam ukazanom šansom, dobro sam radio i puno mi znači što sam uspeo da pokažem šta umem. Izborio sam se za nastavak priprema, na meni je da samo ovako i nastavim - skroman je Srđan.

Elan i motiv, priznaje sam, usadio mu je trener Prosinečki.

- Potpuno me je opustio, rekao mi samo: "Dete, igraj najbolje što znaš i pokaži se". Uz podršku saigrača, njegove reči i podrška su mi pomogli da prikažem šta umem.

Pas igra i zahtevi Prosinečkog kao da su stvoreni za Srđana.

- Traži se od nas pas igra po zemlji, bez dugih nasumičnih lopti, dolazak do gola kroz igru. To je "moja igra", na nju sam navikao i snašao sam se veoma dobro.

Konkurencija Isaha, Milovanovića i Bogdanovića mu ne smeta, već ga samo motiviše.

- Moje je da radim i igram što bolje, a trener odlučuje ko će na teren, kad i koliko. U ovom momentu sam presrećan što sam priključen prvoj ekipi, i prvi sledeći cilj mi je da debitujem u prvom timu. Ako bude nešto više, tim bolje. Ja ne žurim - iskren je mlađani Mijailović.

Zvezda ne treba da brine za budućnost, kaže Ognjen Koroman.



Prosinečki u Antaliji sa 29 pulena

Trener Prosinečki u Antaliju vodi čak 29 igrača, s tim što će Vilotić da im se priključi 6. februara. Na spisku su: Stamenković, Bajković, Dmitrović (golmani), Ninkov, Mikić, Tošić, Reljić, Ignjatijević, Adi, S. Đorđević, Ćosić, Isah, Milovanović, Mijailović, D. Srnić, Bogdanović, Binić, Vešović, Lazović, Koroman, Jeremić, S. Srnić, Kadu, Evandro, Kaluđerović, Jevtić, Borha, Perović, Trifunović.

Despotović kažnjen

Spor Zvezde i talentovanog napadača Đorđa Despotovića završio se odlukom Arbitraže da omladinski reprezentativac ostaje u klubu. Međutim, zbog svega izrečenog izgubio je status koji je imao u Sopotu, pa je vraćen omladincima. Na "Marakani" kažu da je to vaspitna mera.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još