Tores: Čelsi je korak napred u karijeri

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Španski napadač Fernando Tores rekao je da prelazak iz Liverpula u Čelsi predstavlja korak napred u karijeri.

"Još prošlog leta sam osetio da mi je potreban korak napred. Došao sam u vrhunski klub, ne postoji nivo iznad ovog na kojem je Čelsi. Tu su Teri, Lampard, Drogba i Anjelka i drago mi je što ću igrati sa njima", rekao je Tores za klupsku televiziju.

Tores je u dresu Liverpula do sada protiv Čelsija postigao sedam pogodaka.

"Uvek sam bio posebno motivisan u tim utakmicama. Drago mi je i što su navijači Čelsija srećni zbog mog dolaska. Imam i dobrih i loših uspomena iz duela protiv Čelsija u prošlosti. Nadam se da ću sa svojim novim klubom uspeti da osvojim Ligu šampiona", istakao je on.

Čelsi je za Toresa juče platio Liverpulu oko 50 miliona funti (58 miliona evra).

"Pored Lige šampiona, Čelsi je ove sezone u trci za još dva trofeja i želim da pomognem ekipi da ih osvoji", kazao je Španac.

Tores je naveo i da se raduje što će u Čelsiju moći da radi sa trenerom Karlom Ančelotijem.

"Tokom cele karijere, igračke i trenerske, pokazao je da ima pobednički mentalitet. Drago mi je što ću imati priliku da učim od takvog trenera", rekao je novi napadač londonskog kluba.

Španac će za Čelsi najverovatnije da debituje sledećeg vikenda i to baš u utakmici protiv svog bivšeg kluba Liverpula.

"To je sudbina. Videćemo šta će se desiti, ali je o Liverpulu imam samo lepe reči. Tamo sam postao vrhunski fudbaler, ali sada su stvari drugačije. Ako dobijem priliku protiv Liverpula, daću sve od sebe da postignem gol", zaključio je Tores.

Španac je ove sezone za Liverpul odigrao 26 utakmica i postigao devet golova.

Pogledajte još