UKOLIKO TERAPIJA NE POMOGNE, MORAĆE NA OPERACIJU: Nina Radulović se posle korone suočila sa novim zdravstvenim problemom

Novinarka i voditeljka Nina Radulović već nekoliko godina vodi bitku sa problemom modernog doba - diksus hernijom, a kada se njeno stanje pogoršalo ne krije da je bila zabrinuta i da je odlučila da uzme stvari u svoje ruke.

- Problemi sa kičmom su uvek usko povezani sa stresom, nespavanjem, neaktivnošću, prekomernim sedenjem, stajanjem, ili lošim držanjem. Posebno loše za kičmu je ležanje, što je u mom slučaju okidač za akutne probleme. Dok sam bila bolesna od korona virusa, ležala sam danima prvo u bolnici, pa kod kuće i problem se prolongirao. Sada se polako oporavljam i idem redovno na terapije - otkriva za "Blic" šarmantna voditeljka i dodaje da ovo stanje nosi mnoge posledice, a jedno od njih jeste i da je nećemo skoro videti u štiklama:

- Štikle inače nosim retko, tako da se u tom smislu ništa bitno nije promenilo. Za fotografisanje ili neko specijalno snimanje, sigurno ću se pomučiti.

Ukoliko terapije ne budu davale dovoljno dobre rezultate, Nina bi mogla da završi na operaciji, međutim ona hrabro poručuje da se ne plaši takvog scenarija.

- Nisam mnogo plašljiva kada su takve stvari u pitanju. Ako lekar kome verujem bude insistirao na tome, a prethodno nijedna terapija duže vreme ne bude davala rezultate, odlučiću se za šta budem morala. Za sada nema potrebe da se razmišljam o tome - objašnjava voditeljka i ističe da svoje vreme sada usklađuje isključivo prema terapijama za kičmu:

- U mom slučaju pristup koji podrazumeva kombinaciju kiropraktike i manuelne terapije je očigledno ključ. Uz malo istezanja i vežbi, stanje mi se bitno popravlja. Bolove sam u početku rešavala lekovima, a sada kada su se smanjili, našla sam neke položaje koji mi ublažavaju nelagodnost. Inače terapije mi imaju najvažnije mesto u agendi, tako da se prema njima usklađujem.

Radulovićeva je vrlo revnosna kada je zdravlje u pitanju i vodi računa o svakom segmentu.

- Stalno mislim o zdravlju i čim osetim nešto što nije uobičajeno, posetim lekara. U suštini se ne opuštam mnogo. Ne pijem alkohol, ne pušim, ne izlazim nikada noću do kasno i hranim se namirnicama koje su bogate vitaminima - ističe Nina.

Voditeljka objašnjava da je godinama imala sitne naznake da ima problema sa kičmom, ali da pre nego što su bolovi postali toliko jaki da je ometaju u svakodnevici nije previše ozbiljno shvatala situaciju.

- Kad malo razmislim, shvatam da problem sa leđima nije novijeg datuma. Godinama telo mi je slalo opomene, koje nisam shvatala ozbiljno. Savete u vezi sa zdravljem nije zgodno davati, jer je odgovornost u tom slučaju velika, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kada sam otkrila da imam problem modernog doba, kako zovu diskus herniju, preporučeno mi je obavezno vežbanje, do kraja života. Da se ne bi ovaj problem pojavio, treba početi sa vežbanjem leđnih i trbušnih mišića što ranije, u razvojnom periodu, odnosno u pubertetu. Bavljenje sportom je očigledno najvažnija terapija - poručuje Nina.

Izvor: Blic.rs
Foto: nina_radulovic_official/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.