Adija želi s Partizanom u Ligu šampiona

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Novi fudbaler Partizana Dominik Adija rekao je da je u beogradski klub došao jer želi da napreduje u karijeri i da pomogne crno-belima da se ponovo plasiraju u Ligu šampiona.

"Osećam se sjajno što sam došao u Partizan, klub o kojem sam čuo mnogo sjajnih stvari. Znam da su crno-beli trenutno najbolji u Srbiji. Želim da napredujem i da idem korak dalje u karijeri", rekao je Adija novinarima na stadionu Partizana.

Adija je 2009. godine bio proglašen za najboljeg igrača i strelca Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kojem je Gana osvojila titulu. U Partizanu će narednih šest meseci igrati kao pozajmljeni fudbaler iz italijanskog Milana. Partizan će na kraju sezone moći da otkupi njegov ugovor.

On je drugi napadač iz Gane koji je došao u zimskom prelaznom roku, pošto su crno-beli doveli na pozajmicu Prinsa Tagoa.

"Drago mi je što ću igrati sa zemljakom, biće mi mnogo lakše da se naviknem na novu sredinu, a neće biti problem ni sa engleskim pošto znam da ga u Srbiji dosta ljudi govori", objasnio je on.

Prvi deo ove sezone Adija je proveo na pozajmici u italijanskom drugoligašu Ređini za koji je odigrao 15 utakmica i postigao dva gola.

"Voleo bih da na jesen igram u Ligi šampiona, a verujem da Partizan može da odbrani titulu prvaka Srbije. U Italiji se nisam najbolje snašao zbog jezika, a i nisam dobio previše šansi da igram u Milanu. Biću disciplinovan na terenu i trudiću se da se što bolje uklopim u ekipu", zaključio je 21-godišnji Adija.

Dolazak Adije verovatno znači da će iz Partizana otići najbolji strelac ove sezone, Kleo.

"Još se vode razgovori o tome, ima nekoliko zainteresovanih klubova. Verujem da će sve biti poznato do kraja ove nedelje", rekao je novinarima generalni sekretar crno-belih Darko Grubor.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo još i igrača sredine terena Zvonimira Vukića, otišao je Pjer Boja, dok je Almami Moreira svojevoljno napustio pripreme nakon čega ga je klub suspendovao.

Fudbaleri Partizana trenutno se nalaze na pripremama u Antaliji, a prolećni deo sezone počinje 27. februara.

Pogledajte još