Dinkić traži najstrožu kaznu za Ilića

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u utorak da će tražiti da Vlada Srbije najstrože kazni državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića zbog javnog osporavanja davanja subvenicije Gorenju u Zaječaru.

"Ovih dana uputiću pismo premijeru Mirku Cvetkoviću i zatražiću da najstrože kazni Ilića", rekao je u razgovoru sa novinarima Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Ilić je javno osporio davanje najvećih subvencija iz državnog budžeta za investiciju Gorenja u Zaječaru navodeći da se subvencije od 10.000 evra za novootvoreno radno mesto u Zaječaru daju iz političkih razloga, odnosno zbog toga što je gradonačelnik tog grada član Ujedinjenih regiona Srbije, gde je vodeća Dinkićeva stranka G17 plus.

Državni sekretar u Ministarstvu finanisija Srbije Slobodan Ilić, rekao je da je ta investicije preoteta Gradu Valjevu, gde je Gorenje već ugovorilo otvaranje novog pogona i za to dobio opremljenu lokaciju.

Dinkić je rekao da se Gorenje odlučilo da nova investicija bude u Zaječaru zbog toga što će u tom gradu imati manje troškove, jer će kupiti postojeće hale fabrike Porcelan, dok bi u Valjevu moralo da gradi nove hale.

Pogledajte još