Otvaranje Hrvatskog Kulinarskog Festivala

Povodom otvaranja festivala Hrvatska Kulinarska Promocija, sinoć je pred punom salom beogradskog hotela "Hyatt'' održana konferencija za štampu. Ambasador Republike Hrvatske, gospodin Tonči Stančić, izrazio je  veliko zadovoljstvo povodom ovog događaja i rekao: "Naše zemlje su imale ružnu i tešku prošlost, ali sam posebno srećan što danas, kada su vođeni pozitivni razgovori među našim ministrima, otvaramo ovu manifestaciju. Ovaj festival je sve, samo ne visoka politika. Hrana i zabava će nas ponovo zbližiti u druženju i uživanju." 

Posle ambasadora novinarima se obratio Zoran Grašo, vlasnik restorana "Adriatic Grašo", iz Splita. Po njegovim rečima: “Hrvatska kuhinja je toliko opširna da je deset dana izuzetno malo za promociju celokupnog kulinarstva Hrvatske, stoga će tokom ove promocije, od 09. do 21. maja u restoranu "Metropolitan Grill", hotela "Hyatt" biti promovisana samo dalmatinska kuhinja”. 

Nakon konferencije za štampu priređen je koktel kome su prisustvovale brojne zvanice, od političara Hrvatske i Srbije preko Bajage do mnogih drugih ličnosti iz šou biznisa. Publiku je zabavljala pevačica Meri Cetinić, koja je posle petnaest godina došla ponovo u Beograd. 

Gosti su uživali u divnim specijalitetima Jadrana i zvucima lagane muzike "sa morske terase". Specijaliteti dalmatinske kuhinje pripremljeni su od svežih sastojaka: morskih plodova, ribe, povrća, kozjeg i ovčijeg sira, maslinovog ulja, belog luka i peršuna. Deserti su jednostavni i vrlo ukusni, pripremaju se na bazi suvih smokava, suvog grožđa, badema i meda. Preporučujemo svim ljubiteljima dalmatinske kuhinje da obavezno posete ovaj festival. Pored odlično spremljene hrane, tu je i odabir vina kome nećete odoleti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.