Šumaher obećava pobede

VALENSIJA, 1. februara 2011. (Beta-AP) - Najtrofejniji vozač u istoriji Formule jedan Mihael Šumaher rekao je da očekuje da ove sezone mnogo česće bude na pobedničkom postolju i da ekipa Mercedesa zabeleži bolje rezultate nego u 2010. godini.

Šumaher se prošle sezone vratio na stazu nakon trogodišnje pauze, a u Mercedesovom bolidu zauzeo je deveto mesto na tabeli.

"Konačno je odmor gotov i počinjemo sa pravim pripremama. Nekoliko puta sam rekao da želim sa Mercedesom da napravim nešto veliko. Verujem da ću ove sezone mnogo češće biti na pobedničkom postolju", rekao je 42-godišnji Šumaher.

Šumaher se trenutno nalazi u Valensiji, gde se zajedno sa kolegom iz ekipe Nikom Rozbergom sprema za početak nove sezone.

"Tek sada, posle godinu dana iskustva u Formuli jedan, počinjemo da radimo kao prava ekipa. Želimo od prvog dana sezone da postavimo nove standarde i svi jedva čekaju da ona počne", kazao je šef ekipe Mercedesa Ros Bron.

Nova sezone Formule jedan počinje 13. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, a titule brane Sebastijana Fetel i ekipa Red Bula.

Pogledajte još