Zahtev za oduzimanje imovine Džajiću

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu zahtev za privremeno oduzimanje imovine bivših čelnika Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića i još dvojice optuženih za prisvajanje višemilionskih suma od transfera fudbalera u strane klubove, izjavili su u utorak njihovi advokati.

Advokati su u nastavku suđenja rekli da su optuženi posle završetka jučerašnjeg suđenja "bukvalno presretnuti na ulici" i da su im pripadnici Jedinice za finansijske istrage MUP-a uručili rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja imovinom.

Sudija Danko Laušević, koji sudi po optužnici za zloupotrebe u transferu igrača, rekao je da mu je poznato da je pokrenut postupak za oduzimanje imovine. Laušević bi naknadno trebalo da zakaže ročište po tom zahtevu tužilaštva.

Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela uveden je takozvani obrnuti teret dokazivanja po kojem optuženi dokazuje da je vrednost imovine u skladu sa njegovim zakonitim primanjima, a imovina se prvo privremeno oduzima, a trajno po pravnosnažnosti presude.

To znači da bi Džajiću i Cvetkoviću imovina mogla da bude trajno oduzeta u slučaju da budu proglašeni krivim i pravosnažno osuđeni za prisvajanje novca od transfera igrača.

Pogledajte još