Ljubavni roman Ringišpil najprodavaniji u januaru

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Ljubavni roman "Ringišpil" Jelene Baćić Alimpić najprodavanija je knjiga u knjižarama u Srbiji i Crnoj Gori u januaru, pokazuje anketa virtuelne "Knjizare.com".

Na drugom mestu je nedavno objavljeni srpski prevod novog romana japanskog pisca Harukija Murakamija "1Q84", u izdanju beogradske "Geopoetike", a sledi ovogodišnji NIN-ov pobednik "Ono što oduvek želiš" Gordane Ćirjanić, u izdanju Narodne knjige iz Beograda.

Roman aktuelnog nobelovca Marija Vargasa Ljose "Avanture nevaljale devojčice" zauzeo je četvrto mesto na januarskoj listi bestselera, dok je na petom mestu knjiga Vesne Dedić "Zauvek u srcu". Slede romani avganistanskog pisca Haleda Hoseinija "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca", u izdanju beogradske "Lagune", koji su bili i najprodavanije knjige tokom protekle godine.

Među deset najprodavanijih u januaru našle su se i knjige "Miris kiše na Balkanu" Gordane Kuić, "Jedi, moli, voli" Elizabet Gilbert i "Blistavo i strašno" Bekima Fehmijua.

Lista "Knjizare.com" sačinjena je na osnovu ankete u beogradskim knjižarama "Beopolis", "Dereta", "Plato", "Stubovi kulture", "B92 šop", "Delfi", "Glasnik", "Vulkan", kao i u najvećim knjižarama u Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Zaječaru, Podgorici i Herceg Novom.

Pogledajte još