TOS na sajmu u Briselu

BEOGRAD, 1. februara 2011. (Beta) - Turistička organizacija Srbije (TOS) na sajmu turizma, koji će se održati u Briselu od 3. do 7. februara, predstaviće turističku ponudu Srbije, posebno prednosti reke Dunav.

Kako je agenciji Beta rekla direktorka TO Srbije Gordana Plamenac u telefonskoj izjavi iz Brisela gde je održana konferencija za štampu, Srbija na sajmu turizma učestvuje u parnerstvu sa Dunavskim centrom za kompetenciju, čiji je centar u Beogradu, a koji objedinjuje aktivnosti šest podunavskih zemalja - Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Srbije.

"Na sajmu ćemo se predstaviti sa temom Dunav pokazujući da sarađujemo u regionu ali i da istovremeno promovišemo našu turističku ponudu", kazala je Plamenac i dodala da će predstaviti i muzičke festivale koji će se održati 2011. godine.

Ona je kazala da će predstaviti prednosti sve većeg broja niskotarifnih kompanija koje lete ka Srbiji i Dunav sa ukupnom ponudom koja podrazumeva nacionalne parkove, kulturne rute, Lepenski Vir, tvrđave na Dunavu i Fruškogorski manastir.

Ona je kazala da su tokom prošle godine turisti iz Belgije ostvarili oko 10.000 noćenja u Srbiji, što je za oko 18 odsto više nego 2009. godine.

Pogledajte još