U Termama Čatež Srbi ostvarili 36.000 noćenja

ČATEŽ, 1. februara 2011. (Beta) - Turisti iz Srbije su prošle godine ostvarili 36.000 noćenja u slovenačkom banjskom odmaralištu na granici prema Hrvatskoj Terme Čatež.

Najveće povećanje broja gostiju Terme Čatež su imale zahvaljujući turistima iz Srbije, Hrvatske i Italije.

Čateška termalna rivijera je u prošloj godini ostvarila oko 700.000 noćenja, što je za oko 8,4 odsto svih noćenja i 25 odsto svih noćenja u petnaest slovenačkih banjskih lečilišta.

"U poslednje tri godine broj turista iz Srbije izuzetno je povećan", rekao je za Betu generalni direktor Termi Čatež Bojan Petan i naveo podatak de su 2008. srpski gosti ostvarili 8.000 noćenja, 2009. 17.000, a prošle godine oko 35.000 noćenja.

Srpske goste, prema rečima generalnog direktora "najvećeg srednjeevropskog mora na kopnu", pored blizine i moderne putne komunikacije u Terme Čatež privlače njegovi sadržaji, od brojnih kupališta i dobre hrane do smeštaja.

Terme Čatež, koje su vlasnik i banje Ilidža kod Sarajeva, nameravaju da prošire angažman u regionu.

O širenju u Srbiji generalni direktor banjske rivijere nije želeo da govori, ali je potvrdio da se razgovori o tome već vode.

Terme Čatež su danas proslavile dvadesetu godišnjicu, a poseban gost na proslavi je bila hrvatska pevačica Severina Vučković.

Pogledajte još