ISTRAGA ZBOG SILOVANJA SRPSKE GLUMICE: Najvažniji dokaz Danijele Štajnfeld je tajni snimak razgovora sa silovateljem?!

Glumica poznata po ulozi Mariole u filmu "Ivkova slava", Danijela Štajnfeld, u dokumentarnom filmu "Zaceli me" nedavno je priznala da je bila žrtva silovanja, što je izazvalo buru reakcija u domaćoj javnosti.

Glumica, koja je na vrhuncu karijere odlučila da ode za Ameriku, mnogo godina kasnije govori o tome zašto je napustila našu zemlju i kroz dokumentarni film, kao autorka i učesnica, otkriva da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije".

Nakon njenog šokantnog otkrića, javile su se mnoge koleginice ne bi li joj javno pružile podršku, a mediji prenose da je Danijela tajno snimila razgovor sa moćnikom koji ju je silovao i to bi mogao da bude krucijalni dokaz ako bude bilo suđenja.

"Srpski telegraf" nezvanično saznaje da je tvrdnja glumice i sve što se pojavilo u medijima i njenom filmu sasvim dovoljno da tužilaštvo postupi i po službenoj dužnosti zatraži prikupljanje potrebnih informacija.

- Policija po nalogu tužilaštva mora da sprovede istragu. Pre svega, naravno, mora obaviti razgovor sa glumicom koja tvrdi da je bila žrtva silovanja. Tražiće se dalje dokazi poput onih da li se javila lekaru za pomoć, kome se poverila, i tako dalje - navodi izvor.

U trejleru filma "Zaceli me" na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu.

Nakon što Danijela pita nepoznatog muškarca seća li se da je plakala i da nije želela ostati nasamo s njim, da se oseća ugroženo, da je govorila "ne", ovaj joj odgovara:

- Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja - pita je silovatelj na kraju.

Glumica je u gostovanju za TV Sarajevo rekla kako je njena ideja bila da napravi film o posledicama seksualnog zlostavljanja iz obe perspektive, žrtve, ali i onih ljudi koji su počinili zločin.

Danijela još uvek nije otkrila identitet silovatelja.

Izvor: Srpskitelegraf.rs/Mondo.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još