U Novom Pazaru najnesigurnije napajanje strujom

NOVI PAZAR, 2. februara 2011. (Beta) - Grupa inženjera "Elektrorasa", novopazarskog distributera struje, zatražila je od rukovodstva grada hitno angažovanje i pomoć u rešavanju brojnih problema tog preduzeća.

Novi Pazar je grad sa najvećim gubicima u mreži i najnesigurnijim napajanjem strujom u Srbiji, upozorili su inženjeri u pismu gradonačelniku Mehu Mahmutoviću.

"Novi Pazar je pogon u kome je došlo do drastičnog zastoja u izgradnji elektroenergetskih objekata, tako da oni rade gotovo više od pola godine u režimu preopterećenja, što za posledicu ima vrlo česte prekide u napajanju, oštećenja oprema i uređaja ali i aparata u domaćinstvima", navodi se u pismu.

Strčnjaci "Elektrorasa" su gradonačelnika podsetili na prethodnu analizu iz marta 2009. godine u kojoj navode neodrživ status po kojem je novopazarski distrubuter od pre tri godine sveden na Pogon ED Kraljevo.

"Tokom reorganizacije nije poštovan najvažniji kriterijum -ravnomerna teritorijalna raspoređenost, odnosno 80.000 do 100.000 kupaca po Ogranku", navodi se u analizi.

Pogledajte još