Osuda pritisaka nakon prijava protiv Đelića i Jovanovića

BEOGRAD, 2. februara 2011. (Beta) - Odbor Agencije za borbu protiv korupcije osudio je u sredu pritiske kojima su bili izloženi direktorka i zaposleni u Agenciji nakon podnošenja prekršajnih prijava protiv Božidara Đelića i Čedomira Jovanovića.

"Odbor je konstatovao da pozivi i poruke koje su uputili javni funkcioneri Božidar Đelić i Čedomir Jovanović, odnosno osobe koje su se predstavile kao njihovi predstavnici, prevazilaze standarde dodatnog interesovanja za podnete prekršajne prijave i da po svojoj dinamici i sadržaju predstavljaju pokušaj zastrašivanja i nedozvoljenog uplitanja u rad samostalnog i nezavisnog organa", navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv koruocije.

Odbor Agencije najoštrije je osudio tu pojavu i upozorio da će ubuduće svaki sličan pokušaj za posledicu imati obaveštavanje nadležnog organa radi pokretanja zakonskog postupka.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je ranije prekršajne prijave protiv lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanović i potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića zbog toga što nisu obavestili Agenciju o prenosu upravljačkih prava u svojim firmama. Takva prijava podneta je i protiv potpredsednika Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića.

Pogledajte još