Evakuacija još pet srpskih državljana

KAIRO, BEOGRAD, 2. februara 2011. (Beta) - Ambasador Srbije u Egiptu Dejan Vasiljević izjavio je da je ambasada u Kairu za sredu obezbedila još jednu evakuaciju manje grupe srpskih državljana iz Aleksandrije.

"Obezbedili smo za danas jednu manju evakuaciju iz Aleksandrije i to uz pomoć Pinka. Pink je poslao avion koji će prevesti petoro naših građana u Srbiju", rekao je Vasiljević u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Vasiljević je dodao da će ambasada i dalje pratiti situaciju u Egiptu i biti u kontaktu sa srpskim državljanima koji su ostali u toj zemlji jer nisu želeli da budu evakuisani.

Ambasador je podsetio da je u utorak iz Egipta evakuisano oko 100 srpskih državljana, od toga oko 80 iz Kaira i dvadesetak iz Hurgade. Vasiljević je kazao da više nisu predviđene evakuacije tako velikog broja ljudi.

"Što se tiče moguće evakuacije zaposlenih u ambasadi, pojedini članovih porodica nekih od naših službenika otišli su jučerašnjim letom. Svi mi koji radimo ovde i dalje smo na svojim radnim mestima, a da li ćemo uopšte doći u situaciju da razmišljamo o evakuaciji o tom-potom. Za sada se ne razmišlja o tome", rekao je ambasador Srbije u Kairu.

Pogledajte još