Nastavlja se izgradnja mosta preko Save u Obrenovcu

OBRENOVAC, 2. februara 2011. (Beta) - Radovi na mostu preko Save, vredni 1,5 milijarde dinara, koji će spojiti saobraćaj opština Obrenovac i Surčin, nastavljeni su u sredu posle više od deset godina, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

On je rekao da bi most preko Save trebalo da bude završen do kraja ove godine.

"Pre više od deset godina prekinuta je izgradnja vangradskog toplovoda i mosta na Savi. Ostala je nedovršena konstrukcija mosta, deo kolovozne ploče i pristupni put sa surčinske strane, dok pristupni putevi sa obrenovačke strane gotovo da nisu ni započeti", kazao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je prilikom obilaska mosta novinarima kazao da da će za završetak biti upotrebljena sredstva grada Beograda i Mistarstva životne sredine. "Sa obrenovačke i surčinske strane mosta biće urađeno 1,7 kilometara pristupnog puta, sa surčinske strane je prošle godine urađeno sedam kilometara a ostalo je da se uradi jos 21 kilometar pristupnog puta", kazao je Đilas i dodao da je izvođač kompanija Mostogradnja.

Most preko Save, koji je počeo da se gradi pre više od 14 godina, biće širok 14,5 metara, imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare i dva pojasa za provlačenje instalacija.

Pogledajte još