AKO NE DAŠ, NEMA ULOGE: Jelica Kovačević progovorila o seks ucenama filmskog producenta

Glumica Jelica Kovačević tvrdi da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja moćnika iz filmske industrije kao i njena koleginica Danijela Štajnfeld.

Jelici se neprijatnost dogodila na početku karijere na kastingu za jednu crnogorsku seriju, koja je imala milionsku publiku i u Srbiji. Nakon što je odradila audiciji, bila je pozvana na sastanak s producentom i suočena da angažman jedino može da dobije preko kreveta.

- Imala sam tada samo 23 godine. Bila sam klinka i tek sam završila akademiju. Bio je to jedan od mojih prvih susreta s filmskim svetom. Reč je o jednoj crnogorskoj seriji. Na razgovoru nakon audicije došla je i nepristojna ponuda - kaže Jelica.

Ona priznaje da je to ostavilo veoma jak trag na nju.

- Stavio je ruku na moje koleno i rekao: "Daj p****, ako ne daš, nema uloge". Godinama sam se pitala da li sam ga ja svojim ponašanjem isprovocirala ili to svuda tako ide. Nije to pojava samo u glumačkom svetu već svuda. Razmišljala sam kako se nadalje postaviti prema svemu tome i da li će me ponovo sačekati isto - konstatuje glumica.

Kovačevićeva smatra da ovako mogu da se ponašaju producenti, jer je ponuda veća od potražnje.

- Najteži posao je biti glumac, a još teže biti glumica. U tome ima puno istine. Teško je kao žena izboriti se u tom svetu. Mnogo je više uloga za muškarce. Za nas ostaju male role i njih je oko nekih 30 posto, a delom su i uslovljene - zaključuje glumica.

Jelica Kovačević je jedna od onih ljudi koje ne prate skandali, već se u glumačkom svetu ističe isključivo zahvaljujući svojim umetničkim sposobnostima. Sarađivala je sa Emirom Kusturicom, imala zapažene uloge u filmu "Vir" i seriji "Folk".

Izvor: Kurir.rs
Foto: kovacevic_jelica/Instagram

Pogledajte još
1 komentar
  1. Паметна says

    Зашто је ово злостављање? Он је пристала! Више говори о њој него о њему!

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.