Žestoka pucnjava na Tahriru, troje mrtvih

KAIRO, 3. februara 2011. (Beta-AP) - Na centralnom kairskom trgu Tahrir jutros pred zoru došlo je do žestoke pucnjave, u kojoj je život izgubilo troje antivladinih demonstranata iz mase koja je pokušavala da zadrži taj trg posle dramatičnog napada pristalica predsednika Hosnija Mubaraka, nekoliko sati ranije.

Kako je naveo jedan od organizatora protesta Mustafa el-Naggar, oko četiri ujutru po lokalnom vremenu na trgu Tahrir začuli su se rafali iz automatskog oružja i pojedinačni pucnji, koji su trajali oko dva sata.

El-Nagar je rekao da je video tela tri mrtva demonstranta koja su odvezla kola Hitne pomoći. On je dodao da su pucnji došli iz najmanje tri pravca, a vojska koja već danima s tenkovima opkoljava trg, nije intervenisala.

Pristalice i protivnici Mubaraka se bore za kontrolu nad prolazom koji vodi do glavnog mosta preko Nila, ocenjuje agencija AP i dodaje da su jutros pre svanuća grupe ljudi bacale molotovljeve koktele i kamenje duž mosta, na kome je bio jedan automobil u plamenu.

Fotogalerija

Pogledajte još