PAO MU KOFER NA TEK PRESAĐENU KOSU: Italijan tuži avio-kompaniju za nanetu štetu

Italijan koji je u Istanbulu imao zahvat transplantacije kose, tuži tursku avio-kompaniju "Turkiš erlajns" za štetu koja mu je naneta kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba.

Muškarac star 37 godina poreklom iz Taranta, na jugu Italije, tužio je tursku avio-kompaniju tek sada, pošto se nakon nekoliko meseci posle operacije pokazalo da mu je presađena kosa uspešno izrasla na svim mestima, izuzev na onom gde je bio udaren torbom, javlja agencija Dire.

Sve se, kako piše agencija, dogodilo u novembru prošle godine, kada je putnik dan nakon operacije krenuo nazad kući.

Da bi zaštitio tek operisanu glavu, pokušao je da uzme jastučič iz pregrade iznad sedišta, ali mu je na glavu pala putnička torba. Rana je prokrvarila, osoblje mu je pomoglo da se očisti i sve bi se završilo na tome, da nakon nekoliko meseci posle operacije, kosa na "udarenom" mestu nije izrasla pogrešno.

Prema navodima agencije koja je specijalizovana za međunarodne sporove "Studio 3A", putnik traži odštetu od 135.000 evra.

Avio-kompanija u ovom slučaju ne može u svoju odbranu da kaže "da su bile preduzete sve neophodne mere zaštite putnika", jer prema međunarodnim pravilima tako nešto se može uzeti u obzir samo ako je tražena šteta veća od sume koju traži Italijan.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još