"Holidej in" i u Beogradu

U Beogradu je otvoren hotel "Holidej in" (Holiday Inn), član međunarodnog hotelskog lanca "Interkontinental", vredan 25 miliona evra, objavili su juče predstavnici tog hotela. Predstavnik vlasnika hotela Aleksandar Špagnut izjavio je na konferenciji za novinare da je u planu izgradnja još jednog hotela u Beogradu, ali nije mogao da precizira kada će to biti, navodeći da je projekat u fazi planiranja. 

On je rekao prvi put posle 18 godina jedna međunarodno prepoznatljiva marka, kao što je grupacija "Interkontinental hotel grup", otvara hotel u Srbiji. Hoteli "Holidej in" već posluju u Skoplju, Sarajevu i Zagrebu. 

- Gradnja hotela sa četiri zvezdice počela je 2004. godine - rekao je Špagnut i dodao da su radove na hotelu izvodile srpske firme, koje su imale prioritet i prilikom opremanja hotela. 

Prema njegovim rečima, u Srbiji su hotelski kapaciteti i dalje manji nego u zemljama u okruženju. Direktor hotela Tomas Pavlović saopštio je da je u pripremi novi spoljni dizajn hotela, koji će biti primenjen od marta sledeće godine. Dodao je da hotel ima 140 soba i sedam konferencijskih i banket sala, a cena prenoćišta je od 80 do 220 evra, u zavisnosti od sezone. 

Kako je rečeno, u hotelu "Holidej in" biće smešteni učesnici "Pesme Evrovizije", koja se sledeće godine održava u Beogradu. "Holidej in" je hotelski tip iz grupacije "Interkontinental hotels grup" (IHG), koja pored ovog ima još šest brendova, ukupno pola miliona soba i poseduje oko 2.000 hotela u svetu. 

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još