Vraneš se nada pobedi u FED Kupu

NOVI SAD, 3. februara 2011. (Beta) - Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš i igračice izjavili su u četvrtak da je Kanada blagi favorit u predstojećem meču u Novom Sadu, ali da će se potruditi da odigraju što bolje i donese pobedu.

"Kanada je snažan i iskusan tim. Meč će biti težak i mi se još pripremamo za njega. Očekivanja javnosti od Bojane Jovanovski su velika, a ja od nje očekujem samo da pruži maksimum. O rezultatu ne razmišljam", izjavio je Vraneš na konferenciji za novinare.

On je rekao da očekuje da će selektor Kanade u tim staviti Rebeku Marino i Aleksandru Voznijak, ali da će se tek na žrebu u petak videti da li će se i opredeliti za najbolje rangirane igračice.

Vraneš je rekao da je "super vest" što Kanađankama manje odgovara sporija podloga i dodao da je Fed kup reprezentacija Srbije upravo to i želela.

Teniserka Srbije Bojana Jovanovski rekla je da pokušava da se što bolje pripremi za meč, da će dati svoj maksimum na terenu, kao i da veruje da može da dobije oba meča u singlu.

"Verujem u ostatak ekipe. Nadam se da ćemo dobiti tri meča u singlu, a ako ne, onda da ćemo pobediti u dublu. Podloga nam odgovara. Nadam se najboljem", rekla je Jovanovski.

Ona je podsetila da je u juniorskoj konkurenciji izgubila dva meča od Rebeke Marino, ali istakla je da je to bilo davno i da su od tada obe mnogo napredovale.

"Ona je poslednjih meseci u jako dobroj formi i može veoma dobro da odigra", ocenila je Jovanovski.

Najiskusnija reprezentivka Srbije Ana Jovanović rekla je da je bez problema prihvatila ulogu i da svojim savetima pomaže mlađim igračicama da se što bolje pripreme za meč.

"Najveće opterećenje je na Bojani i smatram da će bez obzira na kvalitet kanadskih igračica uspeti da pobedi u svojim mečevima. Ja sam rasterećena po tom pitanju", rekla je Jovanovićeva.

U Novom Sadu sutra je u Gradskoj kući žreb za mečeve Srbije i Kanade u prvom kolu Svetske grupe dva Fed kupa, koji se igra 5. i 6. februara u Spensu.

Pogledajte još