Kompleks zgrada − pre roka

Počinje izgradnja šoping mola na Autokomandi − "Delta planet" od 210.000 i kompleksa od 110.000 kvadrata u Bloku 20 na Novom Beogradu

Godine 2008. "Delta invest" počinje projektovanje i realizaciju četiri kapitalna objekta, ukupne površine preko 400.000 kvadratnih metara, čija će izgradnja koštati 380 miliona evra. 

- U narednih 10 godina "Delta invest" će u Beogradu, ali i u celom regionu, od Hrvatske do Albanije, graditi veliki broj kapitalnih objekata, od šoping molova, preko poslovnih i proizvodnih objekata, do stambenih blokova - kaže dr Dragan Buđevac, direktor "Delta investa". 

- Počinje izgradnja Poslovnog centra (Retail Park) kod Ade Ciganlije od 35.000 kvadrata, najvećeg šoping mola na Balkanu − "Delta planet" od 210.000 kvadrata na Autokomandi. Počećemo izgradnju naše nove poslovne zgrade "Delta tauer", najviše zgrade na Balkanu, sa 35 spratova i 75.000 kvadrata, u novobeogradskom Bloku 20, gde će biti i hotel "Interkontinental", zgradu od 35.000 kvadrata na 13 spratova sa šoping arkadom i luksuznim svetskim brend-prodavnicama. Krenuće i izgradnja rezidencijalnog stambenog kompleksa od 50.000 kvadrata na Autokomandi. Objekat kod Ade trebalo bi da predamo na korišćenje u istoj godini, a projektovana cena je 30 miliona evra. Otvaranje "Delta planeta" planirano je za 2009. godinu, ali bismo na toj lokaciji tada započeli izgradnju dve biznis kule od 100.000 kvadrata u vrednosti od 100 miliona evra, koje bi trebalo da budu završene do 2012. godine. 

Objekti u Bloku 20, pored sadašnje "Deltine" upravne zgrade, na 1,2 hektara, sukcesivno će biti završavani i predavani na upotrebu 2009. i 2010. godine. Radi se o investiciji od 130 miliona evra, koja će biti utrošena za hotel od pet zvezdica iz čuvenog "Interkontinental" lanca (InterContinental Hotels Group), garažu na pet podzemnih etaža, ekskluzivni poslovni i prodajni prostor. 

Ambiciozne planove "Delta investa" realizuje snažna inžinjering ekipa, sastavljena od tridesetak diplomiranih inženjera svih struka neophodnih za izgradnju građevinskih objekata, kojoj je već sada prva briga − izgradnja kompleksa od 14 zgrada namenjenih Univerzijadi 2009. koja se održava u Beogradu od 8. do 18. avgusta. 

- Realizaciju projekta "Univerzijada" odnosno kompleksa "Belville" smo "pritisli" svom snagom, a to znači da smo odredili rokove koji se moraju rigorozno poštovati - kaže Buđevac. 

- Na gradilištu u Bloku 67 je osam kompanija koje su izuzetno kvalitetne i s odličnom opremom. Betonira se ceo dan, uz projektovani kvalitet, što je pokazala i nedavna kontrola Hipobanke koja je stigla iz Beča. Njihovi stručnjaci inženjeri prosto su bili fascinirani, ne samo kvalitetom izvedene konstrukcije, nego i organizacijom gradilišta, tehnologijom, veštinom i znanjem naših majstora. Kako i ne bi, kad je konstrukcija objekta GP 1, koji se prvi predaje iduće godine, završena 45 dana pre roka - Kompleks "Belville" projektovao je arhitekta Milutin Gec, a sastoji se od 14 objekata ukupne površine 280.000 kvadratnih metara. Prvi korisnici biće učesnici 25. Univerzijade, dvadesetak hiljada sportista i funkcionera, dok će pravi i trajni stanovnici biti građani koji tamo budu kupili preko 4.000 stanova. Visina investicije je 200 miliona evra.

("Pregled")

Pogledajte još