Droga Kolinska se odrekla Grand Proma

LJUBLJANA, 3. februara 2011.(Beta) - Droga Kolinska je ostala bez svoje najvažnije investicije - srpskog Grand Proma, nakon što je njen novi vlasnik Atlantik Naložbe (Atlantik Investicije) odlučio da Droga Kolinsku prenese Grand Prom na novoosnovanu kompaniju Droga Kolinska Investicije, čiji će jedini vlasnik biti Atlantik Naložbe.

Droga Kolinska će nakon prenosa Grand Proma imati mnogo manje imovine i kapitala, piše današnji list "Dnevnik" na svojim poslovnim stranicama, i dodaje da će "prihodi Droga Kolinske biti mnogo niži iako njene obaveze prema bankama ostaju nepromenjene".

Šta je razlog za taj potez jedinog vlasnika Droge Kolinske, Atlantik Naložbe, nije poznato ali nezvanični izvori tvrde da je reč o koncentraciji trgovačke delatnosti hrvatske Atlantik Grupe dok bi Droga Kolinska zadržala samo proizvodnu delatnost i određene marketinške funkcije.

Na taj način bi dobit iz trgovačkke delatnosti preko transfernih cena slivali u hrvatsku Atlantik Grupu, a Droga Kolinska bi ostala samo podružnica. Droga Kolinska će na Droga Kolinska Investicije preneti samo imovinu ne i obaveze.

Pogledajte još