Tores vredi više od 50 miliona funti

BEOGRAD, 4. februara 2011. (Beta) - Bivši trener Liverpula Rafael Benites rekao je da je uprava tog kluba prošle sezone razmatrala mogućnost odlaska napadača Fernanda Toresa za 70 miliona funti i dodao da bi ponovo želeo da trenira petostrukog šampiona Evrope.

Tores je poslednjeg dana januaraskog prelaznog roka iz Liverpula prešao u Čelsi za 50 miliona funti, što je rekordan transfer u britanskom fudbalu.

"Mislim da se prošle sezone razgovaralo o Toresovom transferu, ali i o ceni od 70 miliona funti", rekao je Benites britanskim medijima.

Mediji su naveli da je Čelsi još maja 2010. poslao ponudu za Toresa. Uprkos povredi kolena, on je prošlog leta igrao za reprezentaciju Španije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je "crvena furija" trijumfovala.

"Tores nije igrao na svom nivou, ali je i dalje veoma dobar igrač. To je dobar posao (50 miliona funti), ali mislim da je Liverpul mogao da dobije više", rekao je Benites.

Benites je šest godina predvodio Liverpul, sa kojim je 2005. godine osvojio Ligu šampiona. Nije uspeo da trijumfuje u Premijer ligi, ali je osvojio FA Kup, Komjuniti Šild i Superkup Evrope sa tim klubom. On je 2007. godine na Enfild doveo Toresa iz Atletika iz Madrida za 20 miliona funti.

Španski trener je u junu 2010. godine sporazumno raskinuo ugovor sa klubom sa Enfilda i preuzeo Inter, gde je posle samo šest meseci dobio otkaz.

"Biti trener Liverpula za mene je san. Mislim da Keni Dalgliš dobro radi svoj posao, ali moram da odgledam još utakmica. Ako biste me pitali da li želim ponovo da se vratim na Enfild - sigurno bih to uradio. Ali, pitanje je kada bi se to moglo dogoditi... Moram da idem dalje", rekao je Benites.

Pogledajte još