Da li to Mubarak beži u Crnu Goru?

Egipatski predsednik Hosni Mubarak, čiju smenu masovnim protestima traži opozicija, nakon očekivanog povlačenja utočište bi mogao naći u Crnoj Gori, prenosi "Blic" pisanje podgoričke štampe.

Novine svoju tvrdnju temelje na činjenici da je Gamal Mubarak, jedan od predsednikovih sinova, vlasnik značajnog dela akcija kompanije "Oraskom", koja je sa crnogorskom Vladom prošle godine potpisala ugovor o gradnji ekskluzivnog turističkog naselja na poluostrvu Luštica kod Tivta, kao i na slučaju tajlandskog premijera Taksina Šinavatre koij se takođe nakon svrgavanja utočište našao u Crnoj Gori.

Dnevna štampa prenosi i da se "u dobro obaviještenim krugovima već govori da će milijarder Nagib Saviris, većinski vlasnik Oraskoma, koji je vrlo blizak saradnik Mubarakovih, preko Kipra doći u Crnu Goru i pripremiti teren za mogući dolazak Hosnija Mubaraka i njegove porodice".

Nedeljnik "Monitor" izvodi zaključak da u trenutku kada se Egipat urušava nema idealnijeg mesta od netaknutog poluostrva Luštica na crnogorskoj strani Mediterana da se prenesu silni novci izneti iz Egipta.

Ovaj podgorički list takođe navodi da je prošlogodišnji susret tadašnjeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa Hosnijem Mubarakom u Kairu pripremio upravo vlasnik "Oraskoma", uz asistenciju advokata Florijana Amarelera, koji je zadužen za projekte u Crnoj Gori.

Pogledajte još