Prosinečki prezadovoljan Borhom i Mijailovićem

Zvezda može da remizira, može i da izgubi meč, ali ne sme nikad da izgubi filozofiju napadačke igre. Mora da dominira, da bude prepoznatljiva, da postane uvažen protivnik koga će svi gledati sa strahopoštovanjem. Tako posle remija sa mladim timom Šahtjora (1:1) razmišlja trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

- Ma, fudbalske greške u igri me ne zabrinjavaju. Dešavaju se i dešavaće se pogrešni pasovi, umorni su momci, neće bežati lopta Evandru pred golom kad dođe do svežine. Međutim, mene zabrinjavaju taktičke greške pojedinaca jer ne ispoštuju ono što im je rečeno u svlačionici. Recimo, Adi napravi dve kardinalne greške poprečnim loptama i svaka bolja ekipa bi nam zbog toga dala gol. To me zabrinjava i ljuti, mada kad prođe dva-tri sata budem realniji jer je Zvezda jesenas imala drugačije zahteve, svi su bili srećni pobedom od 1:0. Ovo je nova Zvezda, u kojoj ja preferiram više pobedu od 4:2. Ne treba biti nestrpljiv, treba nam vremena - jasan je Prosinečki.

Pored odličnih partija Tošića, Ignjatijevića, Mijailovića, Kadua, prvo ime bio je Kristijano Borha. Snažan u duelu, agresivan, odličan tehničar odigrao je skoro bez greške uz desnu napadačku aut liniju.

- Doveden je da pravi razliku i on je to činio. Prezadovoljan sam njegovom igrom, kvalitetom, ali i zalaganjem. Podjednako je jak u centrali i po krilu, kad ga prođe umor i kad bude potpuno fit dosta očekujem od njega u realizaciji.

(old_image)
Zvezdina odbrana se polako pomera ka centru, a u postavi: Mikić, Adi, Tošić i Ignjatijević samo jedan je bio za kritiku.

- Toške je bio besprekoran, Brigel odličan, Mikić iznenađujuće siguran s obzirom na to da je zbog povrede preskočio prva tri meča. Ali, Adijeva opuštenost je nedopustiva. Dve poprečne lopte u noge rivalu su zaista kardinalne. I Ninkov, Bajko i Đole su se uspavali kod gola Ukrajinaca. Međutim, odbrana Zvezde ostaje “visoko” jer naša filozofija se svodi na dominaciju i napad.

 
Ćosić je dosta dobro odigrao u drugom delu, zadovoljan je Robi, o štoperu neće da priča iako još postoji šansa da do 8. februara dođe “onaj pravi”.

- Igraće najbolji. Pitate me za malog Mićka Mijailovića i ja vam opet kažem: još je dete, bio je najbolji igrač u četiri utakmice i blizu je startnog tima. Pokazao je najviše na toj poziciji zadnjeg veznog koja je po meni najteža i najbitnija u timu. On ima i rešenje i miran pas, sve zatvori, služi kao “martinela”,a još voli i da se pojavi pred protivničkim golom. Nema veze što ima 18 godina. Igraće dok, po mom mišljenju, bude bio najbolji na toj poziciji.

Zvezda ne smanjuje gas, prepodnevni kondicioni treninzi su na ivici izdržljivosti, ali završavajuse u sjajnom raspoloženju.

(old_image)
Žuti karton 50 evra

 Zaradili su fudbaleri Crvene zvezde čak tri žuta kartona u mirnom meču sa Šahtjorom, praktično bez oštrijeg starta.U beležnicu poljskog arbitra Zajca ušli su Kadu, Adi i Evandro. Trenutak kada je Kadu potpuno bespotrebno zaradio javnu opomenu primetno je iznervirao trenera Prosinečkog, koji je prišao klupi i glasno rekao: “Od sada će svaki glupo dobijen žuti karton da košta 50 evra”.

Stiže licenca iz Hrvatske

Iako je Prosinečki pred polazak u Antaliju bio pomalo skeptik da HNS neće uspeti da mu pomogne pri vanrednom upisu Akademije za sticanje PRO licence, dobre vesti stižu iz Zagreba. Predsednik HNS Vlatko Marković obećao je da će do kraja nedelje utanačiti sve detalje sa direktorom škole Vatroslavom Mihačićem pa bi Prosinečki po povratku iz Antalije 15. februara trebalo da upisom škole dobije sve potrebne dozvole da u Srbiji dobije dozvolu za rad.

Zvezda na Sportklubu

Lepa vest za sve kojima su crveno-bele boje u srcu. Ljubitelji fudbala u Srbiji biće u prilici da u direktnom prenosu na kanalu Sportklub prate dva prijateljska meča Crvene zvezde na pripremama u Antaliji: prvo 8. februara protiv Univerzitatee iz Kluža, a zatim i dva dana kasnije protiv Steaue. Oba susreta počinju u 17 časova.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još