Fed kup: Krunić i Marino na startu

NOVI SAD, 4. februara 2011. (Beta) - Teniski duel Srbije i Kanade u Fed kupu počeće u subotu Aleksandra Krunić i Rebeka Marino, odlučeno je u petak žrebom u Novom Sadu.

Meč Krunić-Marino počeće u 15 sati, a posle toga će na teren izaći Bojana Jovanovski i Aleksandra Voznijak.

U nedelju će od 14 sati igrati Jovanovski i Marino, a onda Krunić i Voznijak. Na kraju takmičenja Tamara Čurović i Ana Jovanović igraće dubl protiv Šeron Fičman i Mari-Ev Peletije.

Selektor Fed kup reprezentacije Dejan Vraneš rekao je da je njegovom timu svejedno kada ko igra.

"Žreb je za nas bio formalnost, jer od njega nismo ništa posebno očekivali. Svejedno nam je bilo koja će igračica kada igrati. Naporno smo radili i mislim da smo uspeli da se dobro pripremimo za predstojeće mečeve", rekao je Vraneš novinarima.

On je dodao da dubl nije konačno odredjen i da je trenutni sastav samo jedna od kombinacija. Prema pravilima Fed kupa, selektori reprezentacija imaju mogućnost da deset minuta nakon poslednjeg singl meča promene najavljenu kombinaciju za dubl.

Najbolje rangirana igračica u reprezentaciji Bojana Jovanovski kazala je, međutim, da je želela da igra druga jer ne voli da izlazi prva
na teren.

"Aleksandru Voznijak dugo nisam gledala, jer je bila povredjena, ali znam šta mogu da očekujem na terenu. Nemam neku posebnu taktiku za nju, ali ću pokušati da nametnem što jači tempo i svoju igru", rekla je Bojana Jovanovski.

Selektor Kanade Silvan Bruno rekao je da je očekivao da će se Vraneš opredeliti za Aleksandru Krunić, a ne iskusnu Anu Jovanović, jer u poslednje vreme igra dobro i u boljoj je formi.

"Prednost može da nam bude to što smo pobedili u poslednjih 10 mečeva u Fed kupu, a ekipa ima jak timski duh i dobru atmosferu. Ne želim, medjutim, da prognoziram ishod", rekao je Bruno.

Prvi reket Kanade Rebeka Marino u meču protiv Srbije će debitovati za Fed kup reprezentaciju, a povodom toga je rekla da kod nje postoji određena trema i da oseća pritisak, ali je to samo dodatno motiviše pred sutrašnji nastup.

 

Pogledajte još