U ponedeljak počinje trgovanje akcijama Aerodroma

BEOGRAD, 4. februara 2011. (Beta) - Trgovanje akcijama Aerodroma "Beograd" na Beogradskoj berzi počeće u ponedeljak, 7. februara, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima već su na njihovim vlasničkim računima, rečeno je u petak Beti u Agenciji za privatizaciju.

Građani koji su stekli pravo na besplatne akcije dobiće po jednu akciju Aerodroma čija je nominalna vrednost 600 dinara, a indikativna cena te vlasničke hartije na prvom trgovanju biće 641 dinar.

Besplatne naloge za prodaju akcije Aerodroma građani mogu da daju u poštama i jedini dokument koji im je za to potreban je lična karta, ili uz određenu naknadu ovlašćenom brokeru. Nalozi važe 90 dana i u svakom trenutku mogu da se povuku.

Na vlasničke račune građana koji su stekli pravo na besplatne akcije prebačeno je i po sedam akcija Akcionarskog fonda čija je pojedinačna nominalna vrednost 550 dinara. U Akcionarskom fondu su objedinjeni paketi akcija ranije privatizovanih preduzeća i onih koji tek treba da se prodaju.

Pogledajte još